Om du behöver låna pengar på helgen är ett SMS-lån, eller snabblån en bra idé. Men notera att räntan är relativt hög, samt att det i regel är billigare att låna pengar av familj eller vänner. Att ta ett smslån på en helg behöver dock inte medföra att din ekonomi står vid ruinens brant. Se till att betala tillbaka pengarna i tid för ditt smslån med helgutbetalning , så är det faktiskt en bra idé att låna pengar på helgen.

Notera att du inte kan ta privatlån på helgen, som i sin tur har en lägre ränta. Ett snabblån är därför din enda utväg om du inte kan låna pengar av någon du känner.

 

Det finns två möjligheter att ta ett snabblån på helgen

 

1. Långivare med bra öppettider för smslån med utbetalning på helgen

Det finns långivare som har öppet både på sena kväller och helger. Tillsammans med betaltjänsten Trustly kan aktörer såsom Mobillån erbjuda lån med direkt utbetalning på helgen till konton på bland annat Swedbank, SEB och Handelsbanken. Men notera att en handläggare måste gå igenom din ansökan manuellt, då dessa långivare inte har någon automatiserad process för att bevilja helglån.

 

2. Långivare med en automatiserad ansökningsprocess för sms lån under helgen

Vissa långivare har datorsystem som beviljar alternativt avslår lån per automatik. Här behövs det ingen människa som granskar din ansökan vilket medför att du kan bli beviljad ett SMS-lån, utan någon manuell översyn. Ferratum, Lumify och Daypay är tre exempel på långivare som har en helt automatiserad ansöknings- och beviljandeprocess.

 

Fördelar och nackdelar med lån på helgen

 

3 fördelar med helglån via SMS

  • Du får dina pengar snabbt. Ofta inom en kvart.
  • Ingen UC-upplysning tas. Det betyder att din kreditvärdighet när det kommer till privatlån inte påverkas.
  • Du slipper stå i skuld till vänner eller familj. 

 

2 nackdelar med helglån via SMS

  • Det är dyrt att låna pengar på helgen. Årsräntan ligger i regel på cirka 35 procent.
  • Det är lätt att slentrianlåna för att man druckit för mycket. Att låna för att exempelvis kunna spela lite mer Black Jack på krogen är rent förödande för din ekonomi.