Att samla på frimärken är möjligtvis inte den vanligaste hobbyn bland människor idag, men det finns fortfarande många personer runt om i världen som samlar på dessa små klisterlappar. Det var dock riktigt populärt att samla på frimärken förut, även om det fortfarande finns utställningar och mässor du kan kan besöka, som specificerar sig på att visa upp unika frimärken.

När frimärken kom till Sverige var det betydligt billigare än vad det är idag (även när man räknar med inflationen). Idag ser priserna annorlunda ut och eftersom det inte skickas lika mycket brev eller vykort som det gjordes förr i tiden. På grund av att brev inte skickas lika mycket brev är det inte heller lika många personer som köper frimärken. Istället skickar vi våra meddelanden via SMS, e-post eller över internet.

De som samlar på frimärken brukar leta efter mer unika frimärken för att ha i samlingen, det är även dessa som har högre värde än de mer vanliga frimärkena du kan köpa i butik. Många brukar således vända sig till Ebay, Blocket eller andra sajter för att hitta speciella frimärken.

Priserna för dessa frimärken kan gå upp till flera hundra tusen svenska kronor, beroende på vad för slags frimärke det är och hur gammal den är. De frimärken som endast varit tillgängliga under en specifik tid har också ett högre värde. Det finns till exempel frimärken från 1916 som ligger ute för en kostnad på hela 8 miljoner kronor!

Det kan vara svårt att själv värdera dina frimärken, därför kan du behöva besöka en auktionsfirma eller en förening om du vill veta det exakta priset för dina gamla frimärken eller för att se om de ens är värt något idag. Tänk på att ju äldre och mer unikt ditt frimärke är, desto mer pengar kan du få för det.

Så, desto äldre frimärket är – desto högre värde har det. Detta gäller dessutom om frimärket bara var tillgängligt vid en viss tidsperiod. Ta en titt i garaget eller vinden och kika om du hittar några gamla frimärken, vem vet – du kanske varit miljonär i flera år utan att du själv vetat om det!